gyermekvedelem - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Kihelyezett értekezlet Csákvár 2015. június
 2015. június 15-én a Vértes fővárosának mondott Csákváron tartotta hagyományos, kihelyezett értekezletét a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ. A megvalósításban segítséget nyújtott a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány, valamint  a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége.
Évente két alkalommal alapítványi és fenntartói támogatás segítségével az intézmény dolgozóinak lehetőségük van különböző, székhelyhez közeli településeken, szakmai és kulturális programok keretében, a munkakapcsolatokon túl egymás személyesebb megismerésére, rekreációra, csapatépítésre is.

A nap a gyönyörűen felújított, festői környezettel rendelkező Novák-házban kezdődött. Deresné Tanárki Mária igazgató Asszony tájékoztatóját követően, a szakmai program keretén belül az intézmény működését segítő dolgozói javaslatok kerültek terítékre.

Ezután a csákvári Emlékház kiállításait tekintettük meg, többek között a régi időket idéző helyi fazekas céhek mestereinek szerszámait, népi bútorokat, használati tárgyakat és egyéb korhű emlékeket.

 

   

 

   

 

   

 

Csákvár és környéke természeti nevezetességeivel ismerkedtünk meg a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjában, a Geszner-házban látható kiállításon. A Vértes-hegység természeti és kultúrtörténeti értékeiről lelkes, fiatal idegenvezetőnk tartott érdekes bemutatót, amit kiegészítettek a színvonalas, 3 dimenziós életképek.

 

   

   

 

A városközpontban található Publo Étteremben költöttük el a bőséges ebédet, majd következett volna a mindenki által várt pusztakocsikázás, azonban ez a program nem a táj látványosságairól marad örök emlék, hanem az égiek bőkezű adományáról, mely fergeteges zivatar formájában érkezett. Ugyan emiatt a program meghiúsult, azonban jókedvünk és leleményességünk most sem hagyott minket cserben. Vidám hangulatban igyekeztünk az özönvíz-szerű esőzés elől, rögtönzött ötletroham keretében menedékeket gyártani. A csapatépítés lehetőségét a váratlan helyzetben is jól használtuk ki…

 

   

   

 

   

   

 

A nap végét a Csuta Cukrászda díjnyertes fagylaltjai és süteményei édesítették meg.

         Hasznos és jól sikerült napot tudhatunk immáron magunk mögött, úgy vélem, mind a jelenlévő 64 munkatársunk megelégedésére.

Külön köszönet érte a szervezőknek, a támogatóknak és kiemelten házigazdánknak, Tóth Árpádné Marikának, aki a gyermekvédelmet jól ismerő szakmabeliként, és hosszú évek óta bőkezű támogatóként elkötelezett irányunkban.