COOP segély


 

 

A járványhelyzetben is segíti a különleges ellátást igénylő gyermekeket a COOP

 

 

Élelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport

 

 

 

Székesfehérvár, 2020. június 11. - Csaknem 90 tonnányi alapélelmiszereket tartalmazó adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A járványhelyzet a szociális ellátórendszert is új feladatok elé állította, ezek ellátását igyekszik segíteni az összesen 25 millió forint értékű adomány, amelyből a Coop Segély kamionja Fejér megyébe 359 gyermek részére juttatott el.

 


Különleges helyzetben folytatja a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. 2011-ben megkezdett támogatási programját. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt.

A Coop tudatában van annak, hogy a koronavírus-járvány jelentős pluszterhet ró azokra a szociális intézményekre, amelyek a gyerekek ellátásáról nap mint nap gondoskodnak. A támogatással így a társaság egyben tiszteletét szeretné kifejezni azoknak az ápolóknak, nevelőknek és minden segítőjüknek, akik ezekben az intézményekben áldozatos munkát végeznek a különleges odafigyelést igénylő, nehéz időszakban is. A Coop sajátmárkás alapélelmiszereiből összeállított adománycsomaggal a Coop Segély Alapítvány a gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá, segítve azt, hogy az így felszabaduló forrásokat az intézmények más, fontos célokra tudják fordítani. „Mi élelmiszerkereskedelemmel foglalkozunk, ezért adunk élelmiszert, de jól tudjuk, hogy a gyermekek ellátása biztosított az intézményekben” – jelentette ki Gáll Zoltán, CO-OP Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja.

 

 

A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, a programsorozat a Budapest/Pest megyei régiót lefedő sajtónyilvános eseménnyel indult. Fejér megyébe 359 fő gyermeknek csaknem 4 tonna súlyú élelmiszeradomány érkezett.

 

 

„A felmerülő logisztikai és szervezési költségeket ismét a CO-OP Hungary Zrt. vállalta, az adományt ezúttal is tulajdonosaink, régiós vezetőink személyesen adják át minden megyében. A veszélyhelyzet miatt, a gyermekek biztonsága érdekében, ezúttal szakítanunk kell azzal a számunkra kedves hagyománnyal, hogy az átadást az otthonokban élők kis műsora színesíti, és a vezetők a meghívott vendégekkel együtt néhány órát eltölthettek az intézményekben. Az átadásokon ugyanakkor ismét igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét is az itt dolgozók lelkiismeretes munkájára, az összefogás szükségességére, egyben példát szeretnénk mutatni más társaságok számára a segítségnyújtásra” – mondta Gáll Zoltán.

 

 

„Aki gyorsan ad, az kétszer ad” – ezzel a gondolattal kezdte beszédét Dr. Petrin László. A Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója hozzátette, nem először vesz részt a Coop adományátadásán, amely mindig együtt töltött időt is jelentett a gyermekekkel. „Bár most nem lehettek jelen, de tudják, hogy ismét gondoltak rájuk, ez azt üzeni számukra, hogy nincsenek egyedül” – fogalmazott a főigazgató.

 

„Több éve elkezdődött a szociális ellátás integrációja, amelyben Fejér megye élen jár” – hangsúlyozta Mátrahalmi Tibor. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta, a Coop Segély kamionja a Gyermekvédelmi Központ központi intézményébe érkezett, ahol 2015-ben adtak át egy 48 férőhelyes gyermekotthont.  „Igyekszünk minél mélyebb kapcsolatot ápolni és együttműködéseket folytatni az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, gazdasági társaságokkal és a támogatókkal” – tette hozzá Mátrahalmi Tibor.

 

A Coop Segély kamionján érkező élelmiszer csomagokat Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője vette át, majd elmondta: „érezzük a szeretetet az adományokban, az pedig nagy érték számunkra, hogy a kereskedelmi lánc felénk irányuló karitatív tevékenysége állandó, szép példája ez a társadalmi felelősségvállalásnak. A megyében 860 gyermek nevelkedik állami gondozásban gyermek- és lakásotthonokban, valamint nevelőszülőknél. A különleges szükségletűek létszáma évről évre növekszik jelenleg 359-en vannak.”

 

 

Az ország 1500 településén 2300 üzlettel jelenlevő Coop üzletlánc tagvállalatai a működési területük közösségének felelős tagjaként a koronavírus-járvány kezdete óta igyekeznek segítséget nyújtani a mostani helyzetben segítségre szorulóknak. Pénz- és élelmiszer adománnyal segítettek kórházakat, a nehéz helyzetbe kerülteket támogató civil szervezeteknek élelmiszert, tisztítószereket juttattak el, az egri kutyamenhelyet pedig 3,6 tonna száraz kutyaeledellel segítette az egyik cég. A legtöbb településen a mai napig biztosítják a helyi önkormányzatoknak és önkénteseiknek a könnyített bevásárlás lehetőségét, amellyel a rászorulók ellátását segítik.

 

 

Tíz év adományozás

A Coop Segély Alapítvány az üzletlánc egyik országos társadalmi kezdeményezése. A szervezetet a 2010-es nagy árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején hozták létre a bajbajutottak támogatására, amely azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül bajba jutottak életét megkönnyíteni. Az alapítvány kuratóriumának elnöke a kezdetektől Kemény Dénes, akivel a Coop 1996 óta, a férfi vízilabda válogatott támogatójaként működik együtt. Az elismert szakember az üzletlánc vezetőihez hasonlóan elkötelezett a rászorulók, különösen a gyermekek támogatása mellett. Éppen ezért a szervezet megalakulását követő évben, 2011-ben egy országos támogatáspolitikáról döntött a kuratórium, amelynek fókuszában az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő gyermekek állnak.

Az elmúlt tíz év eredményeként ez idáig több mint 130 millió forint fordított az alapítvány segítségnyújtásra, ebből 75 millió forint a korábbi évek során a különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésnek támogatására, valamint több mint 55 millió forint értékű vásárlási utalvány és élelmiszer segélycsomag a legnagyobb katasztrófák idején, pl. az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

2013 óta a COOP dolgozóin túl bárkinek lehetősége nyílik, hogy adója egy százalékát felajánlja a szervezetnek.

 

 

Háttéranyag:

A 100%-ban magyar tulajdonú, nyolcszoros MagyarBrands díjas COOP Gazdasági Csoport jelenleg több száz kis- és középvállalkozást számlál. Tavalyi árbevétele 643 milliárd forint volt, húszezer főt meghaladó alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Az üzletláncnak 1500 településen 2300 franchise boltja van, valamint további 2000 üzletet lát el áruval és naponta 1,5 millió vevő fordul meg üzleteiben. Felelősen működő vállalatként az üzletfejlesztéseket környezettudatos és energiatudatos beruházás jellemzi, amely a világítást és a hűtők optimalizálását, a hűtési-fűtési rendszerek modernizációját egyaránt érinti, valamint már több mint 70 egységen működik napelemes technológia. Emellett a szupermarket kategóriájú üzletekben már alapszolgáltatás az úgynevezett olajpont, amelyeken keresztül a környezetet és az élővizeket megóvva eddig több mint 110 000 liter használt étolajat gyűjtött vissza az üzletlánc.

 


Társadalmi felelősségvállalás

A kereskedelmi lánc 4 pilléren alapuló országos társadalmi felelősségvállalási programjában egyedülállóként emelkedik ki 2006 óta a hazai élelmiszertermelést középpontba állító „Coop Rally, a minőségi magyar termékekért” szakmai program, melynek eredménye, hogy az elmúlt évek során, a szakmai kereten túlnőve sikeresen szólította meg a fogyasztók széles rétegét is, hozzájárult a magyar termékek forgalmának növekedéséhez. Eredményeit 2018-2019-ben is Érték és Minőség Nagydíjjal ismerték el. A Coop 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, 2013-tól gyémántfokozatú partnerként. Ennek keretében segíti a Magyar Csapat felkészülését, valamint kiemelt szponzora a női- és férfi kézilabda-, valamint a férfi vízilabda- válogatottnak. A Coop Segély Alapítvány 2010 óta több mint 130 millió forint értékű, csaknem 300 tonna élelmiszer adománnyal segítette az önhibájukon kívül bajba jutott embereket és az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő gyermekeket.

A 12 éve működő Bartolák Mihály Alapítvány tehetséges fiatalok tanulmányainak segítésére jött létre. Az eltelt idő alatt több mint 300, a cégcsoport körében dolgozó szülő, vagy nyugdíjas nagyszülő tehetséges, rászoruló gyermekének, unokájának alap-közép és felsőfokú tanulmányait segítette.

 

Az üzletlánc regionális és lokális szinten is szerepet vállal az emberek mindennapjaiban, támogatja az önkormányzati-, kulturális- és sport szervezeteket, rendezvényeket. Emellett a hálózat vezetői aktív szerepet vállalnak a helyi közéletben és részt vesznek a gazdasági környezet alakításában és a vállalkozások érdekképviseletében.

 

 

További információk:

Széles Anikó, tulajdonos-ügyvezető, 0630/921-9639, szaniko@skymarketing.hu

SKY Marketing Kft., 1036 Budapest, Lajos u. 80.

 


  a képen balról jobbra:

Gáll Zoltán, Dr. Petrin László, Mátrahalmi Tibor, Deresné Tanárki Mária, Gálik András

 

a sajtóközlemény letölthető formában

Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft