"Kéz a kézben" projekt


 ARCONIC Alapítvány támogatásával komplex kompetenciafejlesztő program indult a Fejér megyében élő, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek társadalmi integrációjának elősegítése céljából.
 
A projektnyitó rendezvényre 2018. március 09-én került sor. A rendezvénynek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 48 férőhelyes Gyermekotthonának díszterme adott otthont. A projektnyitó rendezvényt megtisztelte jelenlétével a támogató ARCONIC-KÖFÉM Kft. vezérigazgatója, Katus István, Sas Erika kommunikációs vezető, valamint Varga Zsuzsa, a Hengermű-öntöde üzletág HR vezetője, valamint a cég munkatársai. A város egyházi és közéleti vezetői közül köszönthettük Dr. Spányi Antal megyéspüspök urat, Dr. Tanárki Gábor urat, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatóját és Mátrahalmi Tibor urat, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatóját. A meghívást elfogadták a gyermekekkel kapcsolatban álló gyermekjogi képviselők, Bánházi Ágnes és Dr. Ferk Viktória. Örömünkre szolgált, hogy a helyi médiák is érdeklődést mutattak az esemény iránt.
 
Az eseményt Ánosi Péter, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezető-helyettese nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelent vendégeket és a projekt támogatóit. A megnyitót a projektben részt vevő előszállási, sárbogárdi és székesfehérvári gyermekek műsora, majd a programra összeállított, projekthez kapcsolódó bemutatkozása követte. 
 
Ezt követően Deresné Tanárki Mária, a Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője, mint a projekt szakmai vezetője a projekt célját és tartalmát mutatta be. Többek között az intézményvezető asszony elmondta, hogy a program célja a résztvevő gyermekek társadalmi integrációjának elősegítése. Erre irányul a hét modulból álló program, mely a személyiségfejlesztésen keresztül az élményalapú pályaorientációig számos témát fog át. A programsorozat a résztvevők közös nyári táborozásával fejeződik be. Kovács Józsefné pénzügyi vezetőként a projekt költségvetéséről tartott egy rövid tájékoztatót. Katus István, a támogatást nyújtó multinacionális cég vezérigazgatója méltató szavakkal köszöntötte a projektet, melynek keretében szót ejtett a cég társadalmi felelősségvállalás keretében folytatott tevékenységéről is. A projektnyitó ünnepség zárásaként a résztvevő gyermekek és jelenlévők egy-egy mondatban felírhatták a kihelyezett papírokra a programmal kapcsolatos elvárásaikat, kívánságaikat és javaslataikat. A jó hangulatú rendezvényt kötetlen beszélgetésnek helyet adó állófogadás zárta.
 
Ezúton is köszönjük az ARCONIC Alapítvány munkatársainak a megvalósítandó projektet támogató 5.200.000,-Ft adományt!
 
   
 

 

 
 

 

   
 

 

 
 

 

 
 

 

 
   

 

 
   

 

 
 

 

 
   

 

Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft