Rendrakás a Kikindai utcai Gyermekotthon épületeiben


2016. február 25-én a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat dolgozói a volt VII. és VIII. számú szakmai egységekben, nevezetesen a volt Kikindai utcai Gyermekotthonban egy délelőtt munkájával a végleges átadásra előkészítették, összerakodták a még az épületben maradt, de hasznosítható, illetve lomtalanításra váró használati tárgyakat, bútorokat, ruhaneműket, játékokat stb.
 
A használható eszközök, tárgyak a Központba behozva rendszerezésre, majd kiosztásra kerülnek a többi szakmai egység, nevelőszülők és a székesfehérvári Gyermekotthon között, a szükségletek figyelembe vételével.
 
Székesfehérváron, a Kikindai úton 31 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a 200 férőhelyes csecsemőotthon, majd adott helyet megszűnéséig a 0-3 éves, a 3-24 éves, ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermek és utógondozói ellátott fiatal felnőttek számára. Ebben a szakmai egységben volt biztosított a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő fiatalkorú és utógondozói ellátott várandós anyák gyermekükkel történő, együttes elhelyezése is. Az épületegyüttes mára már elavult, nem felelt meg sem a hatályos működési előírásoknak, sem a funkciójának. A 2015. novemberében átadott székesfehérvári, 48 férőhelyes Gyermekotthonnal került kiváltásra, ide költöztek át 2015. év végén az ott elhelyezett állami gondoskodás alatt álló gyermekek.
 
   

   
 

   

   
 

   

   
 

   

   
 

   

   

   

   

 

Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft