A 48 férőhelyes Gyermekotthon átadó ünnepsége


2015. november 19-én, Székesfehérváron átadásra került a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat székhelyén működő 48 férőhelyes Gyermekotthon, a Tüzér u. 6. szám alatt. 
 
Az új Gyermekotthonban - mint a jelenlegi neve is mutatja - összesen 48 férőhely várja a lakóit, nyolc 6 éven aluli kisgyermek, négy kisbaba az édesanyjával, valamint további harminckettő 12-18 év közötti gyermek elhelyezését biztosítja.  
 
   

   
 

   
Az építkezés folyamatáról készült fotóalbum megtekinthető a honlap "ÚJ OTTHON - ÚJ ESÉLY képek" mappájában.
 
A Gyermekotthon ötlete 2006-ban született meg, majd az építése idén, év elején kezdődött el. A gyermekek várhatóan 2015. december elején költöznek át a székesfehérvári Kikindai utcai VII. és VIII. számú szakmai egységekből, melyeknek helyet adó épület már elavult, nem felel meg a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak. Régi álom vált valóra ezáltal, mely az "Új otthon - új esély" Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Bentlakásos intézmények kiváltása elnevezésű pályázaton elnyert 300.000.000,-Ft uniós forrásból indulhatott útjára, majd a befejezéshez a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság további 100.000.000,-Ft-tal járult hozzá.
 
Az építkezés ideje alatt támogatók is segítették a projekt megvalósulását, lehetőségeikhez mérten ki pénzadománnyal, ki önkéntes munkájával szolgálta a gyermekotthon épülését, szépülését. 
 
   
 
EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA 
SAPA PROFILES KFT.
SZÉKESFEHÉRVÁRI EGYHÁZMERGYE
DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS POLGÁRMESTER
SZÉLES SZILÁRD
SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG
UNION BIZTOSÍTÓ VIENNA INSURANCE GROUP
FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKSEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
FODOR ZSÓKA SZÍNMŰVÉSZNŐ
TISZAVÁRY FANNI DEKORATŐR
SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
PANNON LAPOK TÁRSASÁGA KIADÓ KFT.
SUZUKI KLUBOK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE
DR. HÖNIGSCHMIEDT ÉVA BŐRGYÓGYÁSZ ADJUNKTUS
TÓTH ÁRPÁDNÉ
IVANICS KFT.
LIGETI ERIKA
MENTAVILL KFT.
NÉMETH KRISTÓF SZÍNMŰVÉSZ ÚR
BÖLLHOFF KFT.
SZAKÁL ANTAL FESTŐMŰVÉSZ ÚR
 
Köszönet minden Segítőnek!  
 
Az átadó ünnepségre nagy számmal érkeztek a vendégek, majd a hivatalos ünnepségre a rendezvényteremben került sor.
 
   

   
 

   

   

A vendégeket elsőként dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte. Ezt követően Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója mondott beszédet, melyben az összefogás erejéről és kiemelt jelentőségéről szólt, példázva a Fejér megyében, a gyermekvédelem területén mutatott együttműködést és annak ezúton is látható jelentős eredményeit. Mátrahalmi Tibor, a SZGYF Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója rámutatott azokra a nehézségekre, melyekkel meg kellett bírkózni az ötlet megszületésétől a gyermekotthon átadásáig, egyúttal megköszönte a támogatást mind azoknak, akik részt vettek ezen projekt megvalósulásában. Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója a megvalósulás részleteiről tájékoztatta a vendégeket.  
 

   
 

   

   
 

   
 
A köszöntő és tájékoztató beszédeket követően a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat székesfehérvári VIII. számú szakmai egységében és a Nevelőszülői Hálózatában nevelkedő gyermekek műsora kedveskedett a vendégeknek. 
 
   

   

 

   

   
 

   

Az épületegyüttes ünnepélyes átadását követően a meghívott vendégek megtekinthették a beköltözésre készen álló, minden tekintetben gyermekbarát lakórészeket. Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök megszentelte az épületet, áldását adva annak leendő lakóira, dolgozóira és működésére, majd Somogyi László református lelkészi elnök hálaadásával fejeződött be az ünnepség.  

   

   

 

Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft