Támogatás átadása Vargha Tamás államtitkár részéről


 
Vizsgálataink kimutatták, hogy a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthoni egységeiben élő gyermekek 80%-a, 120 fő különböző mértékben pszichésen sérült. 
E probléma kezeléseként a gyermekek egy része a Fejér Megyei Gyermekideggondozó Intézetben részesül gyógyszeres  kezelésben, melyhez feltétlenül szükséges lenne a pszichoterápiás kezelés is. Erre azonban kapacitás hiányában a legtöbb gyermek esetében nincs lehetőség.
A megsegítés másik eszköze a gondozási helyen folytatott pszichológusi foglalkozás. Ők heti 30 órát töltenek gyermekek megsegítésével a gyermekotthonokban. Sajnos heti 1 óra sem jut egy- egy gyermekre.
A sérült gyermekek pszichoterápiás megsegítésére van igény, de a lehetőségek csak korlátozottan állnak rendelkezésünkre.Ezt a szükségletet próbáljuk kielégíteni külső források bevonásával.
 
Vargha Tamás Államtitkár Úr nagylelkű felajánlásából, 700 000 Ft-ból biztosítható, hogy heti rendszerességű terápiás jellegű programmal  1 éven át, 12 gyermekkel tudnak csoportos formában pszichológusok foglalkozni. A támogatás másik részéből 25 gyermek számára tudunk tematikus táborozást biztosítani.
 
A gyermekek nevében köszönjük az Államtitkár Úr támogatását, és  azt a felajánlását, hogy a továbbiakban is szándékában áll segíteni a rászoruló gyermekeket.
 
   

   

 

Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft