Előszállási utógondozói otthon felújítása - TIOP-3.4.2-11/1


Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program
 
Bentlakásos intézmények korszerűsítésére
 
TIOP-3.4.2-11/1
 
"Mintaértékű lakókörnyezet megteremtése a fiatal felnőttek önálló életkezdése támogatásához"
 
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
 
1134 Budapest, Visegrádi út 49.
 
A korszerűsíteni kívánt ingatlan Előszálláson, a Cifrakert u. 1. szám alatt található. Az ikerház épület erősen lelakott állapotú. A belső terek leamortizálódtak, felújítási, karbantartási munkákra az épület átadása óta nem került sor. A helyiségek, - lakószobák, nappalik - hideg burkolattal ellátottak, amelyek különösen a lakószobákban nagyon kopottak. A fa nyílászárók javításra és cserére szorulnak, vetemedettek, esetenként korhadtak. Az épület helyiségei egyszerűen berendezettek, a berendezési tárgyak nagyon régiek, kopottak, erősen elhasználódottak, cserére szorulnak. Az épület egy része megsüllyedt, mely különösen a konyhánál érzékelhető. A vizes helyiségek is nagyon lepusztult állapotúak. Az épület egyik szárnyában a fiúk, a másik szárnyában a lányok  vannak elhelyezve. Az ÁNTSZ már 2010-ben nyomatékosan felhívta a fenntartó figyelmét a vizesedés és a penészesedés rendbetételére, pénzbírságot is előtérbe helyezve. Az intézmény működtetése a rossz nyílászárók és a szigetélés hiánya miatt rendkívül gazdaságtalan.
A fentiekben leírtak miatt az elmúlt két évben a fiatal felnőttek elhelyezését inkább a jobb állapotban lévő külső férőhelyes ingatlanokban oldottuk meg, ahol azonban nélkülözniük kell a szakemberek általi állandó személyes segítés lehetőségét.
Az épület felújításával ismét lehetőség nyílik a differenciáltság és fokozatosság érvényesítésére, a költséghatékony működtetésre, a határozatlan idejű Működési Engedély megtartására. Nagyon fontos cél a lakók életminőségének javítása,  az intézményben uralkodó rossz infrastrukturális adottságok és a hiányos felszereltség leküzdése, az éleviszonyok humanizálása és modernizálása.
 
Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft