48 férőhelyes gyermekotthon TIOP 3.4.1.B-11/1


Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program
 
Bentlakásos intézmények kiváltása
 
TIOP 3.4.1.B-11/1
 
" Új otthon - új esély "
gyermekotthoni kiváltás 48 férőhelyes új gyermekotthon építésével
 
   
 
 
 
A pályázat keretein belül a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Kikindai úti épületét kívánjuk kiváltani, és egy új 48 férőhelyes gyermekotthont építeni. A jelenlegi ideiglenes hatállyal működő épület nem felel meg a hatályos gyermekvédelmi jogszabályokban előírtaknak. Az épület elavult, lepusztult, és belső térelosztása sem megfelelő, így a gyermekek közvetlen ellátására fordítható forrás a magas működési költségek miatt alacsony.
Az épület az 1980-as évek elején épült, CLASP rendszerű építési rendeszerrel 200 férőhelyes csecsemőotthonnak. Működését 1983-ban kezdte meg és  jelenleg is 28 férőhelyen a 0-3 éves, ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti és tartós nevelt gyermekek ellátását biztosítja, illetve 32 férőhelyen a 3-24 éves korú, ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti és tartós nevelt gyermekeket és utógondozói ellátott fiatal felnőtteket, valamint 5 férőhelyen szociálsi válsághelyzetben lévő anyákat fogadott be.
 
Az épület felújítása az elmúlt 30 év alatt egyszer sem valósult meg. Emiatt mind szerkezetileg, mind gépészetileg lepusztult állapotban van.
 
 
   
 
 
   
 
 
 
A projekt célja a jelenlegi ingatlan kiváltása, egy új 48 férőhelyes gyemekotthon épületének a felépítése, bútorzattal, berendezési tárgyakkal, és műszaki cikkekkel való felszerelése, sportolásra alkalmas udvar kialakítása a Székesfehérvár Tüzér u. 6. szám alatti ingatlanon. Ezzel az ellátott gyermekek elhelyezési körülményeinek, feltételeinek a szakmai és jogi normák szerinti biztosítása fog megtörténni.
A Kikindai úti otthonban élő gyermekek és  fiatalok nagyon várják már, hogy új otthonba költözhessenek.
 
 
 
Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft