Tehetséges gyermekek és fiatalok támogatása


A székesfehérvári Püspökség és a Vörösmarty Színház jótékonysági céllal  közös kiadványt adott ki, hogy rászoruló tehetséges gyermekeket és fiatalokat támogassanak közös erővel.
 
"Az ajándék Te vagy! " DVD és az " Értékeink, Különleges idegenvezetés Székesfehérvár egyházi kincsei között " című könyv árából 1 000 000 Ft gyűlt össze, melyet 2011. február 3-án ünnepélyes keretek között Spányi Antal megyés püspök, és Vasvári Csaba igazgató  adott át Vargha Tamásnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének, és Deresné Tanárki Máriának, a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja igazgatójának.
 
Az ünnepélyes átadás után Deresné Tanárki Mária ismertette a támogatott gyermekek, fiatalok életútját és azt, hogy miért pont ők a kiválasztottak. A befolyt pénzből hét  tehetséges gyermek, fiatal  jövőjét tudják egyengetni. Hárman közülük a sport és a művészetek területén mutatott fel komoly eredményeket, a további négy gyermek, illetve fiatal pedig felsőfokú tanulmányokba kezd, vagy éppen végez, s nekik nyelvtanulásban tudnak segíteni.
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása
 
 
 
NeoSoft